ЖИВОТ

Зошто треба ВЕДНАШ да престанете да носите градник? (фото)

Зошто треба веднаш да престанете да носите градник?

Оваа вест сигурно ќе го израдува вашето драго момче, и всушност ќе ви донесе најмногу придобивки!

Научниците едноставно го негираа популарното верување за ракот на дојката.

Една 15-годишна студија спроведена на еден француски универзитет во Безансон покажа дека носењето на градник не само што им помага на градите во борбата против гравитацијата, туку дополнително ги осквернува.

На студијата учествуваа жени на возраст од 18 до 35 години, од кои половината не носеа градник, а другата половина беа со градник.

По долги години истражувања и споредба на резултатите, научниците заклучиле дека жените кои не носат градник имале посилни гради од оние што носат.

Неочекувано, нели? Градите навистина немаат предност да носат градник.

Back to top button
Close