Coffee time is any time

Секс поза со која согорувате најмноу калории…. (фото)

Ако сакате да бидете фит и да имате убава линија на телото, практикувајте почесто секс со вашиот партнер.

Но, сите секс пози не се подеднакво добри, а ние ви откриваме со која од позите можете да постигнете најдобар резултат и да согорите најмногу калории.

Сексот освен тоа што е одличен лек за борбата против стресот и зближување со партнерот, тој е корисен и кога станува збор за одржување на телесната фигура.

Се активираат мускулите на нозете, рацете, рамената и стомакот. Мажите губат најмногу калории за време на мисионерската секс поза, со која се активираат повеќе мускули вклучувајќи ги и стомачните мускули.

Истражувањата покажаа дека за време секс кој трае половина час се согоруваат помеѓу 80 и 100 калории.

Можеби ќе ве интересира