Coffee time is any time
Browsing Tag

маратон

Уште 20 дена до 17тиот Виз Ер Скопски Маратон 2021

Полека, но сигурно се наближуваме до најспортскиот викенд оваа година. Уште 20 дена не делат од традиционалниот спортски настан, Виз Ер Скопски Маратон, кој годинава ќе се одржи по 17ти пат. Виз Ер Скопски Маратон 2021, за прв пат оваа…

Виз Ер Скопски маратон организираше свечена манифестација за сите инволвирани лица и учесници!

Во понеделник вечер во Парк Хотел и Спа беше организирана завршната манифестација на Виз Ер Скопски Маратон, на која присуствуваа сите партнери и учесници. Сојузот на спортови на Скопје, и оваа година, на 15. јубилеј на Виз Ер…

Детски ЗОО маратон за првпат се одржува во Зоолошката градина во Скопје

По повод, 9-ти Мај, Денот на Европа во Скопје ЗОО денеска за првпат ќе се одржи Детски ЗОО Маратон, кој се надеваме дека во иднина ќе прерасне во традиција. Маратонот е организиран во соработка со Агенцијата за млади и спорт,…

Срушен женскиот рекорд на 15-от јубилеен Виз Ер Скопски маратон 2019

Виз Ер Скопски маратон ја покажа својата грандиозност. Околу 12.500 натпреварувачи од 58 држави го прославија 15. јубилеј излегувајќи на маратонот, полумаратонот, штафетниот маратон “ЕУ за спорт“ и трката на 5 километри. Тимот на Виз…

15. јубилеј на Виз Ер Скопски маратон постигна нов рекорд!

15. јубилеј на најмасовната спортска манифестација во државата, Виз Ер Скопски маратон, ќе се одржи утре в сабота, 4. мај 2019 година, со почеток во 08.30 часот во срцето на Скопје, пред Собранието. Тимот на Виз Ер Скопски маратон,…

Прв детски ЗОО Маратон во Зоолошка градина Скопје

По повод, 9-ти Мај, Денот на Европа во Скопје ЗОО за првпат ќе се одржи Детски ЗОО Маратон, кој се надеваме дека во иднина ќе прерасне во традиција. Маратонот е организиран во соработка со Агенцијата за млади и спорт, Атлетска…

Пријавувањето на Виз Ер Скопски маратон 2019 се затвора на 22 април

Во сабота, 4. мај 2019, ќе се одржи Виз Ер Скопскиот маратон, темелот на спортувањето и здравиот живот, кој го прославува својот 15. јубилеј. За самата трка пријавувањето се затвора на 22 април 2019 година, освен предвремено доколку…

Виз Ер Скопски маратон го прославува својот 15. јубилеј

На нешто помалку од еден месец пред почетокот на Виз Ер Скопски маратон денеска организаторите на трката одржаа прес-конференција преку која порачаа дека најголемиот спортски спектакл ќе го исполни Скопје со позитивна енергија. Шефот…

Виз Ер Скопски маратон преку партнерство со „GivenGain” цели кон поддршка на оние кои им треба…

Оваа година за илјадниците учесници, но и за тие кои сакаат да помагаат, Виз Ер Скопски маратон одлучи да ја надгради хуманоста во Македонија со отворање на партнерство со глобалната платформа за донации „GivenGain". Кире…

Авицена Женска трка се надминува себеси – Рекорден број пријавени кандидатки!

Се ближи стартот на седмото издание на Авицена Женска трка. Годинава Сојузот на спортови на Град Скопје во рамките на Виз Ер Скопски маратон го одбраа 31-ви март како идеален датум за реализација на трката. Стартната точка е кај…