ПАТУВАЊЕ

Овие светски градови се најатрактивните за патување во 2019 година!

Туристичката интернет страница „Лоунли Планет” објави топ листа на 10 најатрактивни градови за посета во 2019 година.

На прво место е Копенхаген, Данска, втор е Шенжен, Кина, а на трето место е Нови Сад – „српската Атина”, како што наведува порталот.

Како што можете да видите на листата има само три градови од Европа, а два од нив се во соседството…

Ова е ТОП 10 листата:

1. Копенхаген, Данска;
2. Шенжен, Кина;
3. Нови Сад, Србија;
4. Мајами, САД;
5. Катманду, Непал;
6. Мексико Сити;
7. Дакар, Сенегал;
8. Сиетл, САД;
9. Задар, Хрватска и
10. Мекнес, Мароко.

Back to top button
Close