ЖИВОТ

Оваа банка ќе ви уплаќа по 86.400 евра секој ден, но треба да ги почитувате овие две правила!

Замислете си секое утро кога ќе се разбудите, една банка на вашата сметка да става 86.400 евра!

Еве кои се правилата на оваа банка:

  • Прво правило: Се` што не сте успеале да потрошите во текот на денот, ви се одзема навечер!
  • Не смеете да лажете, ниту да префрлувате пари на друга сметка.
  • Имате право да ги потрошите истиот ден, но не заборавајте дека секое утро кога ќе отворите очи банката ви отвора нова сметка со нови 86.400 евра за тој ден и така секој ден.
  • Второ правило: Банката може да ја прекине „играта“ без никакво предупредување!
  • Во било кој момент може да ве извести дека се` е готово и дека сметката се затвора.
  • Претпоставуваме дека сите, добиени пари ќе ги потрошите на забава и купување подароци за себе си и за оние кои ги сакате.
  • Можеби ќе подарувате и на оние кои не ги познавате, само банката да не ви ги земе парите назад.
  • Ќе се трудите секое евро да ви донесе среќа и задоволство….

Па каде има таква банка?

Таа чудесна банка ја имаме сите на располагање. Тоа е времето!

Секое утро кога ќе се разбудиме, нашата животна банка ни отвора кредит од 86.400 секунди живот за тој ден. Се` што не сме проживеале тој ден – изгубено е.

Вчера засекогаш замина! И секое следно утро таа магија се повторува.

Затоа да не го заборавиме неизбежното правило дека банката може да ја затвори нашата сметка секоја минута, без предупредување. Во било кој момент нашиот живот може да запре.

Што правите вие со вашите 86.400 секунди на ден?!

Back to top button
Close