Coffee time is any time

Лош секс значи лоша врска

Факт е дека сексуалната складност и апетит се подеднакво важни како и било кој друг аспект на заедничкиот живот на секој пар. Зошто лош секс подразбира лоша врска, објаснува Др.Пулкит Шарма, клинички психолог и психотерапевт во Виманс болницата во Њу Делхи. Овие се некои од клучните точки кои треба да се земат во предвид ако мислете дека вашиот однос трпи поради недоволно квалитетен секс.

Лош секс значи лоша врска

Кај многу парови кои доаѓаат на советување со тврдења за сексуална интимност, често се заприметува дека лошиот секс е само одраз на длабоко вкоренети проблеми во врската. Или еден, или двата партнери го задржуваат бесот, зависта и нетрпеливоста еден спрема друг и тоа е огледало на нивниот сексуален живот.

Кога парот има неквалитетен сексуален живот, тоа воглавно значи дека еден или двата партнери ги запоставуваат потребите и желбите на другиот. Во добрите односи, двата партнери се заинтересирани да ги задоволат потребите на другата страна, вклучувајќи ги и сексуалните.

Лошиот секс исто така може да укаже на тоа дека партнерите се мошне различни и не се разбираат меѓусебе баш најдобро. Психолошката некомпатибилност на нивната личност исто така може да доведе до некомпатибилност во сексуалниот живот.

Можеби ќе ве интересира