Coffee time is any time

Отворен конкурсот за доделување на голема годишна награда за Асоцијацијата на Aрхитекти на Македонија и традиционалната награда „Андреја Дамјанов“ за 2021 година

Асоцијацијата на Aрхитекти на Македонија (ААМ) традиционално и оваа година го започна конкурсот и повика за учество за доделување на Голема годишна награда за 2021 година и за предлагање на можни добитници на наградата “Андреја Дамјанов“ за 2021 година.

Двете архитектонски награди преставуваат афирмација на залагањето кон архитектурата во нашата земја.

Големата годишна награда на ААМ се однесува на најуспешно реализирано архитектонско дело, каде учесниците со пријавување на своите авторски дела за тековната година може да го остварат своето право на учество. Традиционално, наградата свечено и со сите почести му се доделува на лауреатот на крајот на годината, а истата е под покровителство на Претседателот на Република Северна Македонија.

Престижната награда „Андреја Дамјанов“ претставува признание за животно дело, особени достигнувања и личен придонес во развојот на архитектурата и градежништвото. Право за поднесување на предлог за можни добитници имаат членовите на ААМ, каде оценувањето на кандидатите за добитници на наградата ја врши комисија, во чии редови е и добитник на наградата “Андреја Дамјанов“. Наградата се состои од плакетата и статуетка со ликот на Андреја Дамјанов, а добитникот станува и член на Архитектонската Академија на ААМ.

Двете награди се доделуваат на државјани на Република Северна Македонија, со рок за предавање на апликација за Големата годишна награда до 25.11.2021 година, додека рокот за поднесување на предлози за наградата „Андреја Дамјанов“ е 20 дена од распишување на повикот кој ќе биде јавно публикуван во дневниот печат.

Сите заинтересирани за Големата годишна награда за 2021 година и наградата „Андреја Дамјанов“ за 2021 година, повеќе информации можат да добијат на телефонскиот број: 076 350 336, или на е-меил адреса: kontakt.aam@gmail.com

Можеби ќе ве интересира
Коментари
Loading...