Kонцерт на квартетот „Инструментал” на 25.05.2022 год. со почеток од 19:19 часот во Салон 19:19

0
Kонцерт на квартетот „Инструментал"

Квартетот „Инструментал” е формиран во 2013 година во Тетово и е составен од млади дипломирани музичари како што се: Вулнет Незири, Арбер Таири, Ардита Османи и Греса Мемети. Како квартет учествувале на многу културни настани, концерти, манифестации и приватни настани.

Kонцерт на квартетот „Инструментал"

На концертот ќе прозвучат дела од албански композитори и песни на албанската икона Ваче Зела, оркестрирани во духот на класичната музика за овој вид на квартет и гитара.

Вулнет Незири – обоа
Арбер Таири – виолина
Сихана Речи – виола
Греса Мемети – виолончело
(како гостин: Јетмир Мехмеди – гитара)

Фејсбук настан

https://www.facebook.com/events/696357234930806

Comments are closed.

adana escort - adana escort bayan - mersin bayan escort - escort mersin - escort adana