Македонија лидер за иновативно женско претприемништво, отворен повик во 11 балкански земји за буткамп

Иницијативата Womenpreneurs Stories и асоцијацијата Стартап Македонија, заедно со тимот од ЦЕЕД Хаб Skopje, го организираат петдневниот буткамп за жени...

Read more

Потенцијална вакцина e во развој за КОВИД-19 со употреба на нова технологија за брзо растење на тутун – во тек е предклиничко тестирање

Американската биотехнолошка подружница на Бритиш Американ Тобако (БАТ), Кентаки БиоПроцесинг - КБП (Kentucky BioProcessing), развива потенцијална вакцина за КОВИД-19 која...

Read more
Page 1 of 5 1 2 5