Coffee time is any time
Browsing Category

МАКЕДОНИЈА

Ковид Центарот на Клиничка Болница во Битола доби најсовремена опрема од Ротари Клубот

Ротари Клуб Битола Широк Сокак, предаде во употреба најсофистицирана опрема во Ковид Центарот на Клиничка Болница Битола, а ова е најголемата донација во своето 12-годишно постоење, а воедно и една од најголемите донации на опрема во Ковид…

Стартапите се иднината на македонската економија, но потребна е соработка и со институциите

Како дел од првиот ден од Глобалната недела на претприемништвото се одржа виртуелен панел „Лобирање за политки за развој на националниот стартапекосистем - најдобри примери и следни чекори“, на кој учествуваа Коста Петров, директорот на…

Преда Плус: За добра старт-ап идеја, има поволни кредити

ПРЕДА Плус фондацијата во соработка со Силк Роуд Банка во Битола старт-ап центарот ја промовираше програмата од втората мултилатерална линија од страна на Европскиот Инвестициски Фонд и Европската Унија во вредност од 5 милиони евра за…

БТ Постојка – Black Friday

Black Friday e најголемиот и најпознат ден за шопинг во историјата на нашата планета. Датата се менува, во зависност од тоа како календарски се паѓа последниот петок во ноември, а целта е да купите нешто по најповолна цена, каква што не…

Се грижиме за нашите најдраги: Бесплатни вакцини против сезонски грип за луѓето над 65 години

Брзиот и интензивен животен стил често ни ја одзема можноста да поминуваме повеќе време со најдрагите. А тоа посебно важи за постарите роднини и за родителите со кои не живееме под ист кров. Во последните неколку месеци, темата за…

Чоловиќ – Лешоска: Локалните власти заедно со граѓаните треба здружено да го намалат…

Конкретни информации, мерење на сите високозагадувачки супстанции, информирање и известување на граѓаните, тесна соработка и координирани активности помеѓу локалните и централните власти се основните потребни факти за решавање на проблемот…

Влахов: Идните ветеринарни доктори, земјоделски и шумарски инженери ќе треба да изнајдат решенија за…

Прва студентска конференција за глобални климатски промени беше организирана од студентските собранија на Факултетот за земјоделски науки и храна, Факултетот за ветеринарна медицина и Факултетот за шумарски науки, пејзажна архитектура и…

Ѓорѓи: Мојот живот сам го менувам, затоа што сакам да го сменам

- Процесот е за мене едноставен, многу битен, тука добив еден лесен почеток, многу лесен нов живот далеку од зависноста. Гледате дека тука работиме, стекнувам нови работни навики, работи што не сум ги работел надвор, тука ги сознав и можат…

Групацијата Новоматик во Северна Македонија (Адмирал, Астра и Казино Фламинго Хотел) и Апекс…

Како општествено одговорни компании, целосно свесни за сериозноста и ризиците од зголемувањето на бројот на новозаразени од „Ковид-19“, тргнувајќи од неспорниот факт дека врвен приоритет во моментов е заштитата на здравјето на граѓаните и…

Се отвори Битола Старт-ап центар – прво локално партнерство за вработување во Битола

Во Битола свечено се отвори просторот во кој ќе работи Битола Старт-ап Центарот кој е првото локално партнерство за вработување кое се спроведува во рамките на проектот на Меѓународната организација на трудот, Зајакнување на социјалниот…