Coffee time is any time
Browsing Category

МАКЕДОНИЈА

ФЕС: Освен подготовка за влез во ЕУ, реформите на електроенергетскиот сектор во земјава ќе овозможат…

Стратешките цели и определби на една земја се клучни за постигнување на одржлив развој. Така, силната афирмација на Република Северна Македонија за членство во Европската унија како и постојниот статус на страна на Договорот за Енергетска…

Голомеиќ: Интересот за прослави во 2021 е голем, очекуваме на пролет предлог протоколи

Времињата се менуваат. Животот се менува во време на пандемија. Но, традицијата и желбата на луѓето за прославување на најважните моменти од животот остануваат, велат од Групацијата Рагуза. Тие потенцираат дека сè поголем е интересот за…

Еко-Свест: За педесет години во земјава ќе настане суша потребно е итно делување за влијанието од…

Поради климатските промени, сите земји што и се потписнички на Парискиот договор, се обврзани да работат кон тоа да глобалната температура да не порасне повеќе од 2 степени Целзиусови. Тоа подразбира дека согорувањето на фосилни горива,…

Битола лидер на мапата за старт-ап центри: Ниту една идеја не е лоша идеја, обуките почнуваат од 1…

Ако имаш храброст и знаење за развој на иновативна идеја Битола старт-ап е твоето место e пораката која поттикнува млади луѓе да се охрабрат своите идеи да ги претворат во успешни бизниси во Пелагонискиот регион. - Битола е веќе…

„Макпетрол“ АД Скопје со донација на таблети во вредност од над 6 милиони денари за учениците во…

„Макпетрол“ АД Скопје како општествено одговорна компанија, во време на пандемија кога ни се случува дигитализација на голем дел од секојдневните процеси вложува во најмладите. Компанијата минатата година набави 1.000 таблети, во…

Според мерењата на квалитетот на безжичните електронски комуникацискии мрежи на АЕК, мрежата на…

Според Извештајот за состојбата на квалитетот на јавни електронски комуникациски услуги обезбедени преку јавни електронски комуникациски, кој се базира на мерењата кои Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) ги спроведе во период од…

Симбиотски мрежи за одржливо управување со органски отпад

Финалната виртуелна конференцијата на проектот Симбиотски мрежи за одржливо управување со органски отпад ќе се одржи на 18-ти декември, петок, со почеток од 11:00 часот. Формалниот дел на настанот ќе започне со обраќање на Министерот за…

ОКТА ја инсталираше петтата фотоволтаична централа поставена на фабриката Мода во Свети Николе

ОКТА АД – Скопје го реализираше својот најголем партнерски проект во сегментот обновливи извори на енергија. Станува збор за фотоволтаична централа со вкупна инсталирана моќност од 296,40 kW, која е поставена на покривот на текстилната…

„Да бидеме хумани“: Секое дете заслужува насмевка на лицето во магичните празнични денови

По првата успешна донаторска акција, проектот „Да бидеме хумани“ продолжува со хуманост, овој пат за создавање детски насмевки и среќа за секое дете бидејќи секое дете во светот е исто, и секое дете заслужува насмевка на лицето во магичните…

Милевски: Општинските организации на ЛДП подготвуваат програма за локалните избори и бараат отворени…

Детектирање на локалните проблеми, создавање на иновативни решенија, креирање на програма за локалните избори и отворени листи за советници за 2021 година, беа главните теми на он-лајн конференцијата на ЛДП, насловена како „Дигитално…