Coffee time is any time

„Гранд кафе“ е најпрепознатливиот бренд од категоријата кафе во Македонија

Македонските потрошувачи го препознаа „Гранд кафе“ како најпознат и омилен бренд од категоријата „КАФЕ“, тврдат резултатите од истражувањето спроведено од страна на агенцијата Инсајдер ИД. Во истражувањето е наведено дека „Гранд кафе“ се истакнува како најпрепознатлив бренд во една од категориите со најголема конкуренција, истакнувајќи се пред пазарните ривали благодарение на константниот квалитет, стекнатиот имиџ и достапноста на своите производи.

„Гранд кафе“ е најпрепознатливиот бренд од категоријата кафе во Македонија

Истражувањето на Инсајдер ИД беше спроведено со намера да се дознае најпознатиот бренд во секоја од 17-те категории производи, а во него учестуваат повеќе од 1.700 активни потрошувачи од целата територија на Македонија. Резултатите од ова истражување ќе им помогне на компаниите да добијат идеја колку нивниот производ се користи на пазарот, каква демографија најчесто го користи и што треба да направат за да ја зацврстат позицијата на производот на пазарот.

Инсајдер напоменува дека трката за најпрепознатливиот бренд на кафе на пазарот се одвива помеѓу три различни бренда, но „Гранд кафе“ се наоѓа на лидерската позиција најмногу благодарение на традиционалниот квалитет и постојаната комуникација со своите потрошувачи, чиј број низ годините продолжува да се зголемува. Повеќе за ова истражување можете да дознаете на следниот линк: https://insider.mk/recognizablebrands/recognizablebrands2020/coffee/

„Гранд кафе се карактеризира со константно висок квалитет и посветеност дури и на најмалите детали, почнувајќи од набавката на рачно избрани зрна кафе, преку постојано контролирање на процесот на пржење и пакување на кафето. Континураната комуникација со потрошувачите преку разните активности на продажните места и преку релевантните комуникациски пораки во медиумите, им пружаат на потрошувачите комплетно и единствено искуство и на тој начин се изградува нивната доверба кон брендот. Токму затоа, Гранд кафе е и мирис и вкус, и синоним за кафе во Македонија.“ изјави Зоран Голуб, маркетинг директор на Гранд Кафе.

Истражувањата кои се спроведуваат на пазарот покажуваат дека потрошувачите имаат тенденција да ги одбираат брендовите кои добро ги познаваат, а кои им се лесно достапни, имаат проверен квалитет и изграден имиџ. Направено во Македонија од најквалитетните состојки, Гранд кафе е домашен производ на кој можете да се потпрете секогаш кога ви е потребен мирис и вкус на вистинско свежно мелено кафе, која наутро ќе ве освежи, а попладне ќе ви ја даде енергијата која ви е толку потребна во зафатениот ден кој следува.

Можеби ќе ве интересира
Коментари
Loading...