Coffee time is any time

ГЛЕДАЊЕ НА КАФЕ

А

A – Среќен почеток на нова работа

Аван – Потруди се во работата

Авион – Ќе добиете поклон за кој не се надевавте

Автобус – Колективно патување, екскурзија, службено патување

Автомобил – Среќа

Ајкула – Имате големи желби и амбиции но нажалост нема ни приближно да се остварат

Аков – Успешна работа

Аквариум – Непријатности со саканата особа

Ангел – Среќна средба во куќата / добри вести / голем настан

Б

Баба – Жалост во куќата

Багер – Во наредната недела ќе се решат многу дилеми (Фигурата е сложена и ретко може да се види во шоља од кафе)

Бадем – Залудна работа

Балон – Бидете внимателни, можни проблеми и несогласувања

Бебе – Мали грижи

Бик – Жени: нестрпливо удварање, човек: караница со пријателот

Бор – Важен настам во зима

Боца – Очекувајте добри вести

Брег – Лош предзнак, потешкотии и препреки во остварување на целите

Брод – Успешно патување

Броеви – Играј на тие броеви во лотаријата

Бубачка – Тешка задача ќе се постави пред вас

Букет цвеќе – Трајна љубов / Среќа и задоволство

Букви во талогот – Ќе дојдеш во врска со личност чие што име почнува со таа буква

Бунар – Замка, местенка

В

В – Агресивност, победа

Вага – Во долниот дел: караници во куќата; во горниот дел: успех

Вазна – Достоинство

Верверица – за брзо време среќно случување, среќа

Венец – Смрт

Виолина – Себичност

Водопад – Успех

Вода – Млаз на дното на шољата: големи пари во куќата

Волк – Непријателство, љубомора, можна расправија

Врата – Многу необично искуство / Прилика за успех

Вулкан – Вашите емоции се надвор од контрола

Г

Г – Радост, искреност, јасни мисли

Гавран – Лоши вести

Гајда – Разочарување

Глушец – Кражба, разбојништво

Гнездо – Среќа во фамилијата

Гулаб – Многу важни вести, среќа во коцка

Гуска – Наоѓање добри решенија

Гондола – Патување, романса

Грав – Финансиски проблеми

Грамофон – Задоволство

Гроб – На дното на шољата: смрт во семејството; од страна: смрт во околината

Д

Д – Себичност

Дете – Крштевање, кумство / Финансиска придобивка

Двоглед – Непријатности поради криење на некои тајни

Дим – Судење

Дланка – Проблеми во фамилијата

Дрва – Имаш добри пријатели, желбата ќе ти се исполни / Промени на подобро

Друштво на луѓе – Весел провод

Ѓ

Ѓавол – Добивка на коцка / Знак на незадоволство

Е

Еднорог – Некој потајно ве сака или е заљубен во вас

Есцајг (прибор за јадење) – Караница со жената

Елка – Болест на мајката или бабата

Елен – Ќе се најдеш во друштво со човек на висока позиција

Ж

Жаба – Сплетки околу куќата / Успех поради промена на живеалиште или работно место

Жбун – Пријатно друштво

Жена – Во горниот дел од шољата: среќа ; во делниот дел: љубомора ; гола жена: срамење

Жирафа – Размислете пред да кажете нешто

З

Заб – Зло Зајак – Срамежливост или брзина

Замок – Разочарување, помирување со ситуација

Запчаник – Промена на подобро

Звезда – Среќа / Исполнување на ваша голема желба

Зграда / Објект – Преселба

Зебра – Прекуморска авантура

Зид – Покана за непристојна работа

Зима – Беда, болест

Змија – Внимателно, имате непријатели

Змеј – Исполнување на желба / Коренити промени

Знаме – Ве очекува опасност, подгответе се за судир

И

Играч – Разочарување

Инсект – Ќе имате помалку грижи

Играчка – Жал за детство, носталгија

Ј

Јаболко – Гласови на љубовта

Јавач – Брзи вести

Јајце – Богатство и успех

Јастреб – Можен конфликт со претпоставениот / Судење

К

Канџа – Непријател

Квадрат – Нов дом

Клуч – Успех на започната работа / Отворање на врати, реализација на напорите, успех

Книга – Некој ќе ти се довери

Компас – Патување кој подалечна дестинација

Коњ – Снага, независност / Немате сили започнатата работа да ја донесите до крај

Коњица – Успех во работата

Круг – Очекувајте успех

Круг со точка во близина – Принова во фамилиата

Круг со линија во близина – Вашиот труд нема да биде почитуван

Круша – Финансиска сигурност

Куфер – Ќе добиеш писмо

Куче – Добар и приврзан пријател, верен партнер

Крст – Црн на белата површина: среќа; бел на црната површина: несреќа, смрт

Крива линија – Неуспех

Кругови – Неизвесност

Круна – Голема слава, успех

Л

Л – Бесцелна работа

Лав – Успех на работа

Ланец – Покана за свадба

Леопард – Новости за патување на друго место

Лице – Некој што ве сака се грижи за вас

Лисица – Подмолност, неискреност / Лажен пријател

Лист од детелина – Среќа

Листови од дрво – Солзи

Лонец – Помош од друштво

Лонци – Свадба

Лопатка – Мали грижи, некој ќе ви помогне да ги надминете

М

Медицинска сестра – Болест, хоспитализација

Меч – Некој ќе ти укаже чест

Магаре – Не се надевајте на помош од вашите пријатели

Маска – Опкружени сте со лицемери, непријатели

Месечина – Млада месечина: ќе се омажиш од љубов; полна месечина: добар брак

Мачка – Караница во куќата, несогласување со пријателите

Метла – Успех на работа

Мечка – Добро размислете за нови одлуки

Млада месечина – Религиски повик

Мост – Ќе остраниш непријатност, ќе преминеш преку препреката

Мотика – Финансиска придобивка

Мравка – Одлучност некоја работа да се донеси до успех

Мртовечки сандак – Ќе ти дојде непожелно лице

Н

Наковална – Деловен успех

Наушница – Потребно ви е внимателно објаснување

Нож – Ве очекува некоја опасност, непријателот ви “крои“ нешто

Нога – Малку патување

Нос – Некој се распрашува за тебе

О

Облаци – Се ќе ти биде ведро; ситни облаци: озборување – ретки : пари

Облека – Гостин

Оган – Опасност од брзоплетости

Овошје – Напредок

Овца – Тешка работна задача

Оро – Големо подобрување во животот

Око – Љубомора, завист / Некој сака да ве види

Оџак – Среќа во блиска иднина

П

Палма – Среќни денови во бракот

Пат – Патување

Пајак – Неочекувани пари

Паун – Мил гостин во куќата

Пеперутка – Флерт

Пила – Препреки на работа од своите соработници

Писмо – Пријатен глас / Ве очекуваат добри финансиски денови

Полна месечина – Љубов

Права линија – Напредок без проблеми

Прозорец – Љубопитен сосед

Прстен – Брак

Птици – Пријателство, добри вести

Пчела – Ќе запознаете нови пријатели и ќе чуете добри вести

Р

Рак – Чувајте се од вашите соработници, можат да ви нанесат зло

Рака – Пријателство и фамилија

Риба – Превара / Животот ќе ви биде побогат, посреќен

Рог – Внимавајте на влијанието на лугето во вашата околина

Рогови – Опасност во близина

Ружа – Добро здравје и среќа

С

Санка – Непожелна принова

Сабја – Одликување, почест

Светец – Благосостојба во куќата

Свеќа – Некој ќе ви помогне да успеете

Свештено лице – Напредок, успех

Свиња – Добивка на работа

Скинат прстен – Проблеми во бракот

Слон – Голема добивка / Искрен пријател

Сонце – Успех на запонатата работа, општа сигурност

Срце – Љубов, верување и доверба

Стебло – На пат се промени кон подобро

Стол – Неочекуван гостин

Стопало – Добри вести

Стрела – Среќна и хармонична љубов

Т

Терет – Нови работи

Тркач – Не се обложувај

Топка – Некој кој познавате, а се занимава со спорт – му претстои краток период на среќа а потоа несреќа / Работата повеќе не ви причинува задоволство

Торба – Пред вас е некоја замка, ако торбата е отворена можете да ја избегнете, но ако е затворена нема да можете

Точка во талогот – Бела точка: озборување; црна точка: непријатно писмо; повеќе црни точки: поклон

Ќ

Ќелава глава – Голема љубов

У

Уво – Ќе слушнете неочекувани вести

Ф

Фес – Пријатна званична вест

Х

Харфа – Среќа во животот

Х – Затвор

Ц

Цвет – Финансиска придобивка

Црв – Презир , караница

Црква – Вонредно напредување во се

Ч

Чадор – Оговарање, озборување

Чамец – Ќе останеш вдовица, вдовец / Работните обрврски можете сам да ги средите

Чекан – Грижа

Чешма – Добро здравје

Човек со испружена рака – Поклон

Чорап – Оговарање, озборување

Џ

Џип – Голем успех на работа

Џокеј (Професионален јавач на трки) – Шпекулации

Ш

Шешир – Се ќе ти оди од рака

Шари – Неправилни во дното на шољата – променлива материјална состојба

Шунка – Караница со околината


ЗНАЧЕЊАТА НА БРОЕВИТЕ

1 – Почеток, вест, честитка.

2 – Запознавање, посредување, ќе ве повикаат како сведок на суд.

3 – Ново познанство.

4 – Разговор.

5 – Успех, ќе ви бараат пари на заем.

6 – Штета во вашиот дом, пожар, кражба на автомобил.

7 – Нова љубов (ако седмицата е без црта), обновување на стара љубовна врска која ќе заврши на истиот

начин (ако седмицата е со црта).

8 – Ќе вложите пари кои ќе ви се удвојат.

9 – Почеток на сериозна врска, веридба, брак.

10 – Ќе добиете неочекувани пари.

Tab 1 | Your Content

Tab 2 | Your Content

Tab 3 | Your Content