Coffee time is any time

ФОТО: Прва клапа на „Мими“во режија на Даријан Пејовски и продукцијата СФС

“Мими е психолошка драма за девојка која, потисната од родовите предрасуди во родниот крај, доаѓа да живее во Скопје. Се запознава со eкстровертната Сара и меѓу нив се раѓа пријателство што набрзо преминува во опсесија. Мими е филм за површноста, и лажните фасади што ги покажуваме пред другите.” – изјави Даријан Пејовски, режисер на филмот.

“Во вакви тешки денови за целата индустрија и културно-уметничка сцена, кога секојдневно сме сведоци на откажување и одложување на проекти, од суштинска важност е да се нагласи поддршката која ја добивме од Агенцијата за Филм на Р.С.М. И покрај ситуацијата со Ковид-19 во која се наоѓаме, Агенцијата продолжи континуирано да поддржува проекти од национален интерес, придонесувајќи кон одржувањето во живот на нашата филмска фела и сите филмски работници кои се дел од неа.” – изјави Томи Салковски, продуцент на филмот. “Верувам дека заедно со целиот тим ќе успееме повторно да испорачаме одличен продукт пред љубителите на македонскиот современ филм.”– дополни тој.

Можеби ќе ве интересира