Coffee time is any time

Oбединети балкански дизајнери на шоурум со триесет европски брендови

Познатото домашно име Драган Христов – LUDUS, заедно со Марија Кулусиќ од Хрватска и Марко Фехер од Босна и Херцеговина, во текот на наредните шест месеци ќе ги претставуваат боите на балканскиот регион, под закрила на Моден Викенд Скопје.…

Да слабееме како индијанките

Се тврди дека до 3 кг за 3 дена може да се согорат со компир во исхраната. Оние кои сакаат да ослабат може да направат неколку варијанти на компир диети кои ги почитуваат јужноамериканските Индијанци. Тие не само помагаат да се одземеме од…

Марко: Сакам македонската публика да ја слушне мојата песна, затоа што Македонија е земјата на мојот…

„Буди моја ноќ“ е насловот на новата песна на еден од најталентираните хрватски изведувачи од поновата генерација – Марко Кутлиќ. И не станува збор само за нова песна, туку и за нов, сосема поразличен звук. Продукцијата е мошне органска и…

Инспектори ќе ги казнуваат несовесните посетители во Скопје ЗОО

Од овој викенд, службите на Инспекторатот на град Скопје ќе ги казнуваат несовесните посетители кои ќе хранат и вознемируваат животни во Скопје Зоо. Санкционирани ќе бидат и оние кои ќе фрлаат отпадоци во живеалиштата на животните и по…

Резултатите ја потврдија отпорноста на кризи на страгетијата на Атлантик Група

Операциите на Атлантик Група покажаа високо ниво на стабилност во текот на 2020 година и покрај нарушувањата предизвикани од пандемијата КОВИД 19. Компанијата оствари 700,3 милиони евра приходи од продажба, што претставува пад од 3,3…

Вработените од Тиго Фајнанс со донација за здружението за дигитална инклузија „Отворете ги…

Обезбедени близу 50 индивидуални третмани во Центарот за специјално образование на деца и млади на здружението за промовирање на асистивната технологија и дигиталната инклузија на лицата со попреченост „Отворете ги прозорците“…

Fitify и Mood Messenger се меѓу првите апликации создадени од независни европски развивачи за…

Популарната фитнес апликација Fitify е меѓу првите апликации од независни развивачи во Европа за уреди за носење на Huawei. Таа е важен додаток на сопствената фитнес апликација на компанијата, достапна на AppGallery, и го покажува…

Макстил инвестира во намалување на емисиите на прашина во воздухот и во безбедноста при работа во…

Министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини при денешната посета на компанијата Макстил се запозна со инвестициите во напредните технологии со кои се намалуваат емисиите на прашина во воздухот. Посетата на Макстил…

Ајде да имаме време за добрите работи во животот

Знаеме, можеби нема да имате време да го прочитате овој текст до крај. Всушност, утрово немавте ни време на раат да го испиете кафето, камо ли да го направите утринското истегнување и да ги прочитате вестите (што е веројатно и добра…

Лош секс значи лоша врска

Факт е дека сексуалната складност и апетит се подеднакво важни како и било кој друг аспект на заедничкиот живот на секој пар. Зошто лош секс подразбира лоша врска, објаснува Др.Пулкит Шарма, клинички психолог и психотерапевт во Виманс…