Ѕвездата на Матрикс и Џон Вик има да ви каже една многу важна животна лекција!

ЖИВОТ

Актерот кој се прослави по култните филмови Матрикс, Џон Вик и Макс Пејн, Кејану Ривс на социјалните мрежи сподели една многу важна животна лекција.

Истата ја намени до своите обожаватели која го обиколи целиот свет и се уште е актуелна.

Всушност станува збор на фотографија и порака која мотивира секој од нас да биде подобар кон себе и другите, но и кон животот.

“Ги гледате овие луѓе зад мене? Брзаат да стигнат на работа и не обврнуваат внимание на ништо. Понекогаш сме фатени во ритамот на секојдневието и забораваме да застанеме и да издвоиме време за уживање во животот. Како да сме зомбиња. Кренете го погледот и извадете ги слушалките од ушите.

”Кажете „Здраво“ на некој случаен минувач и прегрнете некој што изгледа тажно. Помогнете некому. Треба да го живеете секој ден како да ви е последен.

”Она што луѓето не го знаат за мене е дека пред неколку години навистина патев од депресија. Никогаш го немам кажано ова на никого. Морав на свој начин да се изборам со тоа. Личноста која ми ја скратуваше среќата бев самиот ЈАС.

”Секој ден е скапоцен, па ајде и да се однесуваме на тој начин. Утрешниот ден не ни е загарантиран, затоа живејте денес!“