Живот по смртта постои? Тие тврдат дека е така!

ЖИВОТ

Само што помисливме дека се е готово – се случува ова!

Истражувањата покажаа дека дури и кога клинички сте прогласен за мртов, вашиот мозок се уште работи и може да “слушнете” се.

Универзитетот во Њујорк стигна до заклучок дека по смртта сè уште постои активност на мозокот.

Иако срцето престанало да чука, дури и ако е прогласена смрт, покојникот може да биде целосно запознаен со она што се случува околу него, па дури и да “слуша”.

Најстрашно од се е фактот што оние кои преживеале срцев удар остануваат свесни, се додека лекарите не ги “вратат во живот”, се вели во истражувањето.

– Пациентите често опишуваат дека гледаат како лекарите работат, свесни се и ги слушаат нивните разговори”, објаснува д-р Сем Парнија.

Научниците забележале дека оние што “ги враќаат” целосно се променуваат:

– Стануваат самосвесни со пробудена емпатија и алтрузим”, велат научниците.

Но, лоша вест – за сега нема такви регистрирани случаи на “враќање” со натприродни моќи или магични својства …