За мажи: Со внесување на оваа дневна количина кафе до подобра плодност!

КАФЕ

Мажите кои дневно пијат две шолји кафе или чај, имаа двојно поглеми шанси за партнерката да остане бремена.

Експертите велат дека причината за тоа е кофеинот, кој влијае на две важни хемикалии: ATP и GTP.

„Кофеинот спречува тие да се распаднат и ѝ дава повеќе енергија на спермата, такашто сперматозоидите пливаат подолго и побрзо“, рекла професорката Шена Луис, за Кралскиот Универзитет во Белфаст.

Истражувањето кое е спроведено на „Junis Kenedi Sriver“, националниот институт за здрави деца, покажало дека жените кои често пијат алкохол, имаат 26% помали шанси да останат бремени.