ВНИМАНИЕ – Зошто секогаш треба да се спушти даската на WC школката пред да се пушти вода?

ЗАНИМЛИВОСТИ

Кога ќе го направите тоа за што сте влегле во тоалетот, едно нешто треба да направите пред да пуштите вода во школката.

Многу луѓе често забораваат на тоа, но тоа е многу важно да се направи ако не сакате фекалните бактерии да се шират во вашата бања или на крпите, четката за заби и слично…

Прво, пред да пуштите вода, спуштете го капакот од WC школката, бидејќи бактериите внатре во школката нема да се пренесат во преостанатиот дел од бањата.

Кога пуштате вода, честичките од водата се соединуваат во урината и изметот и летаат над 1 метар во воздухот ако не ја покриете санитарната школка.

Затоа, препорачливо е да се чуваат крпи и четки за заби подалеку од WC школката, и да се спушти капакот.

Во водните честички кои се распрскуваат во тоалетната школка, често се наоѓаат бактерии како еширихија коли и други опасни бактерии кои се штетни за човековото здравје.