(Видео) Еколошка катастрофа: Во водите на Преспа завршија тони јаболка!

ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

Јаболката од минатогодишната берба завршија дел во Преспанското езеро, дел во реките кои течат во близина, пренесе „ТВ 21“.

Производителите се жалат на немањето пласман и ниската откупна цена. Тие за ТВ21 велат дека им ги откупуваат за половина денар по килограм и дека тоа е неисплатливо.

Се надеваат само на три денари кои им се ветени од државата.

Еколошка катастрофа во Преспа, наместо вода во реката течат јаболка

Еколошка катастрофа во Преспа, наместо вода во реката течат јаболка

Gepostet von TV21 am Freitag, 14. Juni 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

извор:tv21.mk