Совети за совршена врска: 4 начини да трае засекогаш

ЖИВОТ

БИДЕТЕ ИСКРЕНИ ПРЕМА СЕБЕ

Ако не сте сигурни за вашите чувства, тешко е да очекувате од другите луѓе целосно да ве прифатат. Не е потребно да ги знаете сите одговори, затоа што врската е првенствено процес во кој двете страни се обидуваат што подобро да се запознаат. Преку подлабока врска со вашиот партнер, ќе разберете какви се вашите сличности и дали се повеќе доминантни во однос на разликите.

ПРОНАЈДЕТЕ ГИ СВОИТЕ ПОТРЕБИ

Многу мажи ја дознаваат својата вистинска природа само по раскинување или развод. Некои помагаат во осаменоста и размислувањето, додека во други има потреба од активно дружење со луѓе кои доживеале слични искуства. Откако ќе разберете какви се вашите вистински потреби, ќе бидете побезбедни во изборот на иден партнер.

КОМУНИЦИРАЈТЕ

Под тоа подразбираме вистинска искрена комуникација. Колку пати ни се случило да добиеме порака од партнерката, која поради недоволно информации погрешно е разбрана. Затоа, потребен ви е искрен и отворен разговор за да го потенцирате секој аспект од вашата врска. Впрочем, дури и најтешката вистина е подобра од лага.

БИДЕТЕ ПРЕД СЕ ПРИЈАТЕЛИ

Една од најчестите грешки по болните паузи е брзо пребарување по нов партнер. Многу е подобро, ако пред се прво изградите пријателски односи со некој што го знаете добро и нека работите полека да се одвиваат, како потоа од пријателство да се развие сериозна врска.