Прочитајте внимателно: Што се случува во организмот кога пиете премногу вода?

Луѓето не можат да живеат без вода, но ако пиете премногу вода може непотребно да го оптоварите организмот.

Пиењето вода повеќе од тоа што бубрезите можат да го процесираат може да направи нерамнотежа на натриумот во крвта при што доаѓа до отекување на клетките.

Во екстремни случаи, може да предизвика оштетување на мозокот, кома, па дури и до смpт!!!

Затоа, Внимавајте колку вода пиете…..

You must be logged in to post a comment Login