Oва не смее да се заборави – Сите важни датуми за Вардар во ЛШ следната сезона!

СПОРТ

Ракометарите на Вардар во следната сезона ќе ја бранат освоената титула во Лигата на шампионите, а веќе е познат е прелиминарниот распоред за новата сезона, додека конкретните датуми ќе бидат објавени кога ќе се формираат групите.

Термини за новата сезона во ЛШ:

25 јуни 2019 – конечната листа на екипите учесници во Лигата на шампионите
26 јуни 2019 – ждрепка за квалификациски турнири
27 јуни 2019 – ждрепка за групна фаза
11-15 септември 2019 – 1 коло
18-22 септември 2019 – 2 коло
25-29 септември 2019 – 3 коло
2-6 октомври 2019 – 4 коло
9-13 октомври 2019 – 5 коло
30 октомври – 3 ноември 2019 – 6 коло
6-10 ноември 2019 – 7 коло
13-17 ноември 2019 – 8 коло
20-24 ноември 2019 – 9 коло
27 ноември – 1 декември 2019 – 10 коло
5 – 9 февруари 2020 – 11 коло
12 – 16 февруари 2020 – 12 коло
19 – 23 февруари 2020 – 13 коло
26 февруари – 1 март 2020 – 14 коло
18 – 22 март 2020 – осминафинале, први натпревари
25 – 29 март 2020 – осминафинале, втори натпревари
22 – 26 април 2020 – четвртфинале, први натпревари
29 април – 3 мај 2020 – четвртфинале, втори натпревари
5 мај 2020 – ждрепка Ф4
30 – 31 мај 2020 – Ф4

Наскоро ќе бидат познати имињата на новиот тренер и новите играчи, а подготовките за новата сезона, вардарци ќе ги започнат кон крајот на јули.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

извор:kurir.mk