Никој не знае каде е 1 година: Судот и полицијата во потрага по Милан Калиниќ!

МАГАЗИН

Иако претходно добивал парични казни за лошо возење, актерот Милан Калиниќ продолжил да се однесува непримерно во сообраќајот и да избегнува парични казни за такво возење.

Прекршочниот суд во Белград издаде две наредби за апсење на Калиниќ поради тоа што не одговорил на судските покани.

Калиниќ направил две сообраќајни прекршоци – првиот бил поради брзо возење во населено место, а другиот поради непрописно претекнување, но никогаш не се појавил по жалбата на судот за пресудата и казната.

– Прекршочниот суд во Белград распиша две потраги за Милан Калиниќ поради неодзив на двете покани. Бидејќи повиците се враќаа секој пат, и поради тоа што невозможно беше да се лоцира актерот, судијата беше принуден да и нареди на полицијата да го приведе Калиниќ – вели добро информиран извор, додавајќи дека полицијата немала поголема среќа.

Првата наредба за притвор беше издадена во февруари минатата година, а другата во септември, така што за еден месец ќе биде точно една година откако судот и полицијата го бараат и не можат да го лоцираат.

Во меѓувреме Калиниќ слободно се движи и е присутен во јавниот живот, без разлика дали игра во претстави или во ТВ емисии, но едноставно никогаш не е дома кога го бара полицијата…