Најавите се остварија – Еве како падна првиот снег во Македонија!

МАКЕДОНИЈА

Ноќеска падна и првиот снег во Македонија. Тоа се случи над Битола кога обеле планината Пелистер.

Сликата ја објави познатиот метеоролог Славчо Поповски и на истата напиша:

“ПРОГНОЗИТЕ СЕ ОСТВАРИЈА – ПАДНА ПРВИОТ СНЕГ НА ПЕЛИСТЕР”