Мажите изгласаа: Кој облик на женско тело најмногу го сакаат!

ЖИВОТ

Вкусовите се различни, но се чини дека момците престанаа да ги сакаат девојките со слаби нозе.

Иако оваа одлука се менува од машко до машко, а и кусовите се навистина различни, сепак сакавме да знаеме кои форми на женско тело се најпривлечни и најинтересни за момците.

Имено, истражувачите повикале три девојчиња кои прошетаа пред голем број машки испитаници кои имаа задача да одлучат која девојка најмногу ги привлекува: оние атлетски градени, класични манекенки или девојки со облини.

Резултатите покажаа дека 36% од мажите ги привлекоа девојка со облини, 35% го дадоа својот глас за атлетски градени девојки, а останатите 29% гласаа за манекенски тип на девојка.

Иако девојките со облини добија најмногу број на гласови, можеме да се согласиме со фактот дека го делат првото место со спортскиот тип на девојки, додека славата на слабите девојки е малку разнишана.

Во секој случај, најважно е да се чувствувате совршено во своето тело независно на кој тип припаѓате.