Coffee time is any time
Browsing Category

МАКЕДОНИЈА

Битола Старт-Ап Центар локално ќе креира и спроведува мерки за вработување

Проектот Битола Старт-Ап Центар како локално партнерство за вработување кое вклучува соработка на јавни институции, академија, приватен сектор и невладини организации со своите капацитети ќе креираат и спроведуваат мерки за вработување на…

Наставата на „Меѓународниот Балкански Универзитет“ започнува на 5 октомври

Новата учебна година на најдобро рангираниот универзитет во категоријата настава и учење според последната Шангајска ранг-листа, Меѓународниот Балкански Универзитет започнува во понеделник, 5 октомври. Поради новонастанатата ситуација и…

Со бербата на грозјето Шардоне продолжува традицијата на производство на вино од Скопското виногорје

Винаријата „Сковин Група", најновата странска инвестиција во винската индустрија во нашата држава, оваа година ја започна бербата за 2020 година со грозјето Шардоне од лозовите насади лоцирани близу Марков Манастир. - Оваа винарија…

ОКТА ќе додели стипендии за втор циклус студии на студенти на УКИМ

ОКТА четврта година по ред ќе додели целосни стипендии за постдипломски студии на студентите на УКИМ. Компанијата потпиша Меморандум за соработка со Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, со кој се продолжува повеќегодишната поддршка на…

ФВМС: Ветеринарната професија атрактивна за идните студенти бидејќи е признаена во Европа

Пријавувањето за упис на Факултетот за ветеринарната медицина-Скопје трае денеска и утре 1-ви септември, наменети за студии по ветеринарна медицина за прв и втор интегриран циклус студии. - Оваа година работиме според протоколи за…

Обнова на Европа: Задача на новата влада е продолжување на реформите на патот до ЕУ, како иборбата…

Политичката група Обнова на Европа во Европскиот Парламент го поздравува формирањето на новата влада во Северна Македонија и со тоа порачаа дека на државата и треба политичка стабилност со цел да ги оствари реформите преку про-Европска…

15 години во движење: ЛУКОИЛ Македонија го прославува својот 15-годишен јубилеј

ЛУКОИЛ Македонија, компанија која преставува една од 10-те најголеми странски инвеститори во земјава, месецов одбележува 15 години постоење на македонскиот пазар. Компанијата е регистрирана во мај 2005 година како ќерка-фирма на…

Отворете сметка или депозит во Халкбанк и добијте ваучер за да се почестите на наша сметка

Физичките лица кои ќе отворат трансакциска сметка во Халкбанк преку која ќе добиваат плата или пензија или доколку почнат да штедат во Банката и тоа го направат до 30 септември, ќе добијат вредносен ваучер од 500 денари кој ќе може да го…

Либерален институт: Време е за младински ангажман за глобално дејствување

Поголемо младинско учество и вклученост на младите во носењето на одлуки во државава е залагањето на Либералниот институт Скопје, потенцираат од Институтот по повод 12-ти август, интернационалниот ден на младите. „Меѓународниот ден…

Халкбанк со инвестиција над 25.000 евра за поддршка на угостителскиот сектор

Како дел од својата заложба за поддршка на малите бизниси погодени од корона-кризата, Халкбанк продолжува со уште една кампања наречена „На наша сметка“ преку која дава директна помош на вкупно 133 локали од угостителскиот сектор низ целата…