Coffee time is any time
Browsing Category

МАКЕДОНИЈА

ЛДП: Жените се рамноправни со мажите во секое поле па и во политиката

„Жените се рамноправни со мажите во секое поле па и во политиката“ – ова е главниот заклучок на Женската академија за политичко лидерство на Форумот на жени на ЛДП која се одржува викендов во Маврово. „Самиот факт дека на последните…

Јавна расправа за предлог-законските измени за воведување заедничко родителство по развод

Цврста заложба на Иницијативата за заедничко родителство по развод која заедно со Меѓаши е иницијатор на измените во законот за семејство кои ќе бидат разгледувани на собраниска комисија на 6.ноември, е заедничкото родителство да важи по…

Започна пријавувањето за вградување на плински уред во возило

Министерот за економија, Крешник Бектеши рече дека јавноста дополнително ќе биде известена за условите што треба да ги исполнат сите заинтересирани граѓани кои ќе се пријават на јавниот овик за вградување плински уред во возилото.…

Дали знаете колку ќе биде највисоката сообраќајна казна во Македонија?

На 161. владина седница, беа усвоени предлози и измени на серија закони од надлежност на Министерството за внатрешни работи заради усогласувањето со претходно донесениот Законот за прекршоци. Со овие усогласувања во делот на…

Робо Академија ја развива креативноста на децата и ги подготвува за дигиталниот свет

Децата од 6 до 13 години можат да ја развиваат и поттикнуваат својата креативност во скопската Робо Академија. Познатите ЛЕГО коцки во комбинација со СТЕМ програмата нудат едукација, другарување и развивање на вештините. „Идејата…

Милевски: Македонија да ја промени временската зона и да се приклучи на зоната на Бугарија, Грција,…

На социјалната мрежа „Фејсбук“ министерот за локална самоуправа, Горан Милевски објави иницијатива за промена на временската зона на Македонија. Милевски пишува дека Македонија треба ја промени временската зона и да се приклучи на…

И тоа е остеопороза, да ги намалиме болките кај пациентите

Остеопорозата е хронично, системско и прогресивно пореметување на коскениот состав, карактеризиранo со намалување накоскената  црвстина, што олеснува настанување на таканаречено нискоенергетски (остеопоротични) скршеници при мал удар или…

Да се вклучиме сите на донаторската акција „Нахрани 10.000“ која ќе се одржи 26 октомври во 6 града…

Националната хуманитарната акција „Нахрани 10.000“ е акција за донирање храна на одбрани локации и нејзино дистрибуирање до социјално загрозените граѓани. Целта е на граѓаните да им се даде можност да донираат храна до нашите сограѓани…

АмЧам Македонија избра ново лидерство

На 19то по ред годишно Генерално собрание претставници на компаниите членки на Американската стопанска комора во Македонија (АмЧам Македонија) избраа нови членови на Одборот на директори: г-ѓа Јелена Арсовска, Генерален Директор,…

Хуманитарна акција во Скопје ЗОО- Донираме за малата Симона

Четиригодишната Симона Хаџи-Тошев, за жал боледува од акутна нелимфобластна лекумија. Деновиве се собрани над 30.000 евра, а малата Симона со родителите веќе се во Загреб. Потребно е да соберат 140.000 евра за лекувањето. Зоолошка…