Coffee time is any time
Browsing Category

МАКЕДОНИЈА

Витаминка обезбеди пристап до едукативна платформа за помош при онлајн учење за децата на своите…

Со цел олеснување на образовниот процес Витаминка за своите вработени кои што имаат деца вклучени во онлајн наставата, обезбеди премиум пакети (претплати) за пристап до JetMinds.org – првата и најнапредна едукативна платформа во државата.…

Центарот за благосостојба на животните со анкета за етичкиот и морален однос кон кучињата

Aнкета на јавното мислење во врска со етичкиот и морален однос кон кучињата во рамките на својата научно-истражувачка работа спроведува Центарот за благосостојба на животните при Факултетот за ветеринарна медицина - Скопје. Според…

1000 години од основањето на Бигорскиот манастир

Со посебната чест и радост, Ве известуваме дека во недела, на 18 октомври 2020, ќе се одржи главната и централна прослава на великиот јубилеј: 1000 години од основањето на Бигорскиот манастир. По тој повод, најпрво Ве замолуваме на…

Битола Старт-ап Центар, место каде што идејата станува бизнис

ПРЕДА плус фондацијата од Битола, заедно во локално партнерство за вработување  под проектот со име Битола Старт-Ап Центар кое вклучува соработка на јавни институции, универзитет, приватен сектор и невладини организации го објави својот …

БИТОЛА – Заборавете на старите и оштетени автобуски станици кои даваа грда слика на градот

БТ Постојка е проект на маркетинг агенцијата WebiArt, која користејќи го надворешно рекламирање ќе ги обнови 60-те постојки за градски превоз во Битола. Тие, ќе добијат нов изглед и ќе му служат на жителите кои користат градски…

Двојно повеќе интернет во пакетите за национален мобилен интернет на А1

Постпејд корисниците на А1 имаат можност да добијат двојно повеќе интернет доколку преку апликацијата Мојот А1 активираат некој од пакетите за дополнителен национален мобилен интернет. Водени од континуираната потреба за повеќе…

ОКТА со донација на лаптопи и заштитни маски ќе го поддржи образовниот процес во Општина Илинден

ОКТА донираше 30 лаптоп компјутери и 10.000 заштитни маски, со цел да се помогне непреченото одвивање на наставата во основните училишта на територијата на Општина Илинден. Имајќи ги предвид условите во кои ќе се одвива учебната 2020 - 2021…

Крекиќ: Членството на ЛИС во ЕЛФ отвара можности за поквалитетна поддршка на процесот за…

Квалитетот и работата на Либералниот Институт Скопје потврдени на европско ниво преку членството во Европскиот Либерален Форум, асоцијација на над 50 престижни институти, тинк тенкови и здруженија на граѓани од Европска Унија, кои работат…

Битола Старт-Ап Центар локално ќе креира и спроведува мерки за вработување

Проектот Битола Старт-Ап Центар како локално партнерство за вработување кое вклучува соработка на јавни институции, академија, приватен сектор и невладини организации со своите капацитети ќе креираат и спроведуваат мерки за вработување на…

Наставата на „Меѓународниот Балкански Универзитет“ започнува на 5 октомври

Новата учебна година на најдобро рангираниот универзитет во категоријата настава и учење според последната Шангајска ранг-листа, Меѓународниот Балкански Универзитет започнува во понеделник, 5 октомври. Поради новонастанатата ситуација и…