Coffee time is any time
Browsing Category

КАФЕ

Кафе и колачи во попладневните часови: Совршена комбинација за опуштање и уживање

По напорниот ден исполнет со работа, учење или домашни обврски, потребна ви е квалитетна и пријатна оддишка и нова доза на енергија, која најчесто доаѓа во форма на црно, свежо мелено кафе испиено во удобноста на вашиот дом. А уживањето…

Дали сте подготвени за дружење и пиење кафе на сајтот на Grand кафе?

Ако барате начин да се забавувате, да се дружите и да дознаете нешто ново, тогаш се’ што треба е да се опуштите, удобно да се сместите, да ја наполните вашата шолја со кафе и да го посетите сајтот на grandkafa.rs. Во категоријата симболично…

Тивките херои од „Grand kafe“ Скопје: Запознајте ги луѓето кои стојат зад вашиот омилен ритуал

Животот овие денови е различен. Поминуваме повеќе време во своите домови, бидејќи така треба - бидејќи сме одговорни и свесни - се чуваме себе, но ги штитиме и другите. Условите се променија за секој од нас, но голем број луѓе во овие…

Вработените во „Гранд кафе“ ја одржуваат насмевката на лицата на потрошувачите

Нашите животи се променија. Одеднаш престанавме да излегуваме од домовите, заштитувајќи се себеси, но и другите. Сепак, екои од нас, и покрај се’, секојдневно се на своите работни позиции и ни овоможуваат и понатаму да ги уживаме…

Не мора да се видиме за да испиеме кафе заедно

На нас останува да најдеме начин да бидеме блиски и безбедни, без притоа да се откажеме од омилените активности, како што е пиење на омиленото свежо мелено кафе. Огромна е нашата желба секојдневно да бидеме во контакт со други луѓе, да…

Не мораме да се видиме за да испиеме кафе заедно

Од сите начини на кои пандемијата влијае на светот, социјалниот елемент е најпогоден и веројатно трајно ќе се измени во иднина. Кога прегратките и ракувањата престануваат, важно е да го одржиме контактот со луѓето кои ги сакаме и така да го…

Grand kafa Strong – моќна доза на уживање во кафето

За сите љубители на јакото кафе со интензивен мирис и полн вкус кој долго трае, на полиците на супермаркетите ширум нашата земја се појави новото свежо мелено кафе Grand kafa Strong! Истовремено јакото и питко, а фино мелено кафе, е…

“Денот се познава по утрото”!

Не ретко сме ја чуле изреката „Денот се познава по утрото”! И тоа не е далеку од вистината! Кога денот ќе ни започне позитивно без нервози и тензии, голема е веројатноста целиот да ни биде таков. А наутро, вообичаените теми: Што да се…

Свежо меленото кафе е повторно кул

Луѓето се заљубија во алтернативното „црно злато“ уште кога Етиопјаните го користеа како дел од традиционалните обреди, стотици години пред трговците да почнат да го разнесуваат кафеното зрно низ светот. Оттогаш, се променија начините на…

Свежо мелено кафе за совршена пауза на средина од денот

Повеќето луѓе го пијат кафето како утринска мотивација, како поттик за почеток на денот кој ќе ги разбуди и подготви за претстојните обврски и предизвици. Но, низ текот на годините кафето стана многу повеќе од само пијалак кој дава енергија…