Следете не на

МАКЕДОНИЈА

ХТЛ Македонија донираше медицинска опрема во вредност од 20.000 евра на ГОБ 8ми Септември во Скопје

Објавено

на

Хуманитарната акција на компанијата ХТЛ Македонија, членка на Групацијата НОВОМАТИК во Македонија е на самиот крај.

ХТЛ Македонија донираше дезинфикциони средства во износ од 20.000,00 евра во ЈЗУ ГОБ 8ми Септември во Скопје, во која веќе беа донирани и болнички кревети во истиот износ или вкупно, оваа компанија донираше 40.000,00 евра во соодветна медицинска опрема.

Оваа акција беше спроведена за дел од здравствените институции во кои се лечат заразените од вирусот КОВИД-19, со цел полесно надминување на предизвиците наметнати од оваа наша нова реалност.

Пандемијата која се заканува на нашето здравје можеби ќе трае и подолго, но ова општество треба да извлече една поука а тоа е дека сами како единка не можеме да постигнеме многу, но заедно, сплотени, грижејќи се и помагајќи онаму каде што е потребно ќе не направи посилни и победници од борбата против невидливиот непријател.

Реклама Ремедиум Вет
Реклама Мебел Ви

Facebook

Реклама Кони Копи

Најчитани