Ги јадеме секој ден а содржат ГМО – Ова е листата на познати светски производители (фото)

ЗАНИМЛИВОСТИ

Конечно се појави листата на производители на храна кои користат ГМО во производството. Politika-ekspres.net ги објави имињата на брендовите кои се познати на пазарот во регионот.

Ова е листата на ГМО производи – храна која во себе има генетски модифицирани организми:

01. Snickers, Mars, Twix, Milky Way, Bounty (чоколади)
02. Campbell Supe (супа)
03. Uncle Ben’s (грашок)
04. Lipton (чај)
05. Cadbury (чоколада, какао)
06. Ferrero (Нутела, Киндер јајце, Киндер буено)
07. Nestle чоколада, Nestle Nesquik
08. Coca-Cola, Sprite, Fanta, Pepsi, 7-up
09. Knorr (сос, супа, коцки за супа)
10. Hellman’s (зачини, мајонез, сокови)
11. Heinz (зачини, мајонез, сокови)
12. Kraft (чоколада, чпс, кафе, детски напиток)
13. Heinz Foods (кечап, сокови)
14. Mc’Donalds брза храна и оброци
15. Hipp (детска храна)