(Фото) Во недела сите на Водно на Прв до врв 2019

ВЕСТИСПОРТ

Во недела на 19 мај ќе се одржи седмото издание на најголемиот планински спортски настан во регионот, ПРВ ДО ВРВ 2018 на скопско Водно.

Омилениот настан на скопјани и оваа година во програмата ги има трките во планинско трчање, планински велосипедизам, друмски велосипедизам, тим-билдинг трка за компании, како и традиционалниот пикник на целта кај врвот, по завршувањето на трките на кој е пред-видена музичка програма и церемонија на прогласување на победниците.

Стартовите на трките се закажани во 9 часот и 45 минути кај Музејот на град Скопје за вело-сипедистите, и во 10 часот кај основното училиште Кочо Рацин за оние кои ќе се натпрева-руваат во трчање и планинарење.

Оваа година се очекува на учествуваат над две илјади натпреварувачи со најголем број на учесници од странство до сега.

Пријавувањето за учество е се уште отворено преку веб страната www.prvdovrv.mk. Реги-стрираните учесници ќе можат да ги подигнат своите стартни пакети во петок и сабота на плоштадот Македонија, а оние кои доаѓаат од другите градови и држави истото ќе можат да го сторат и во недела, на денот на трката, од 8 до 9 часот кај ОУ Кочо Рацин.

Настанот го организира здружението за спорт и рекреација Прв до врв со поддршка на гра-дот Скопје и деловно-општествената заедница.