Еве што се случува во вашиот организам ако секој ден пиете пиво (фото)

ЖИВОТ

Дали ги знаете ефектите на пивото врз човековото здравје?

Пивото изобилува со протеини и витамин Б, а содржи и количество на антиоксиданти колку што има во виното.

Хмељот е главната компонента во создавањето на пивото, содржи флавоноид. Тој е добар минерал кој има важна улога во повеќето процеси кои му помагаат на вашиот метаболизам.

Внесувањето на умерена количина пиво може влијае на:

  1. Помага во одржување на бубрегот да остане здрав. Една чаша пиво на ден, ги намалува веројатноста за заболување на бубрегот до 40%
  2. Билните влакна кои се наоѓаат во составот го намалуваат нивото на ЛДЛ Холестерол и го штити организмот од кардиоваскуларните болести
  3. Богато со Б1, Б2, Б6 и Б12 витамини, кои дефинитивно го покачуваат нивото на Б витаминот во вашето тело. Од сите витамини кои ги содржи пивото, витаминот Б6 го има во дури 30%, а по него следува витаминот Б12.
  4. Помага во зајакнувањето на вашите коски
  5. Содржи лактофлавин и никотинска киселина, состојки кои помагаат во подобрување на вашиот сон и несоница.

Се надеваме дека со овие податоци уште веднаш ќе отидете до најблиската продавница….

Leave a Reply