Дознајте ја причината зошто не треба повеќе да носите градник

ЖИВЕЈ ЗДРАВО

Веста што ќе ви ја презентираме сигурно ќе го израдува вашето момче, и всушност ќе ви донесе најмногу придобивки!

Научниците едноставно го негираа популарното верување за ракот на дојката.

Една 15-годишна студија спроведена на еден француски универзитет во Безансон покажа дека носењето на градник не само што им помага на градите во борбата против гравитацијата, туку дополнително ги осквернува.

На студијата учествуваа жени на возраст од 18 до 35 години, од кои половината не носеа градник, а другата половина беа со градник.

По долги години истражувања и споредба на резултатите, научниците заклучиле дека жените кои не носат градник имале посилни гради од оние што носат.

Неочекувано, нели? Градите навистина немаат предност да носат градник.