23 мај четврток е неработен ден, а потоа следи продолжен викенд!

ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

По повод Националниот ден на Власите, 23 Мај е неработен ден за граѓаните припадници на влашката заедница во Република Северна Македонија.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на влашката заедница им го честита Националниот ден на Власите.

Инаку, и 24. Мај е неработен ден.

„Св. Кирил и Методиј“, Ден на сесловенските просветители, 24-ти мај, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.