МАКЕДОНИЈА
  07/04/2020

  COVID-19 ги менува и дигиталните навики на луѓето

  Дали дигиталниот живот може да го намали стравот и анксиозноста од COVID-19 особено кога сме…
  МАКЕДОНИЈА
  07/04/2020

  Витаминка досега издвои буџет од 3,5 милиони денари за поголем број донации онаму каде е потребно во настанатата ситуација

  Со цел укажување помош во најкритичните моменти со кои се соочува државата, Витаминка издвои буџет…
  МАКЕДОНИЈА
  03/04/2020

  Битолска млекара, предвремено го плати данокот на добивка во вредност од 15 милиони денари и со финансиска донација за Клиничката болница Битола

  Битолска млекара изврши предвремено плаќање на вкупните аконтативни обврски за данок на добивка за тековната…
  МАКЕДОНИЈА
  03/04/2020

  Еуростандард Банка воведува нов поволен потрошувачки кредит наменет за здравствените работници

  Во услови на пандемија со коронавирус, кога целиот товар паѓа на здравствените работници, Еуростандард Банка…
  МАКЕДОНИЈА
  03/04/2020

  ЛУКОИЛ Македонија доделува гориво на институциите кои се справуваат со коронавирусот

  Во овие тешки услови од кои сме погодени сите, ЛУКОИЛ Македонија како дел од групацијата…
  ТЕХНОЛОГИЈА
  02/04/2020

  Кои се тројцата претставници на серијата Huawei P40 што ќе се продаваат во земјава

  Од 6 април на македонскиот пазар ќе се продаваат 3 нови модели, претставници на авангардната…
  СВЕТ
  02/04/2020

  Потенцијална вакцина e во развој за КОВИД-19 со употреба на нова технологија за брзо растење на тутун – во тек е предклиничко тестирање

  Американската биотехнолошка подружница на Бритиш Американ Тобако (БАТ), Кентаки БиоПроцесинг – КБП (Kentucky BioProcessing), развива…